Lauantai 28.11.2020 Heini, Kaisla

Papin virkapuku vaihtui värikkäisiin vaatteisiin, joissa näkyvät syksyn ja talven sävyt

Kukkapaita, joustava pikkutakki ja istuvat samettihousut sekä räväkät tennarit ja aikarauta olivat Olavin miehen mieleen. Rento asukokonaisuus käy moneen menoon.

Minna Mäkelä

Seurakuntapastori  Olavi Rissanenei sattuneesta syystä halunnut juhlapuvuksi perinteistä mustaa pukua. Työssään hän esiintyy lähes aina juuri mustissa virkavaatteissa. Yllä on arkenakin vähintään virkapaita papinkauluksineen, vaikka alaosa olisikin farkut.

Urjalan Sanomien muuttumisleikin ensimmäisenä päivänä suuntasimme miesten vaatteisiin erikoistuneeseen Forssan Poikaan. Tarkoituksena oli hakea kuvauksiin kaksi asua: juhlavaatteet ja vapaa-ajan asu, mutta koska tarjonta oli niin runsas, mukaan lähti vain reilun tunnin sovitussession jälkeen kolmaskin asu.

Rissanen tutkaili ensin paitoja, joissa silmiinpistävintä ovat tällä hetkellä kuosit, jotka tulvivat kukkia. 

28-vuotias pappi totesi, ettei ole koskaan käyttänyt kukallista paitaa. Nyt tämä asia saatiin korjattua.

Vaaleakin puku käy talvella

Liikkeen omistaja Pia Hokkaja myyjä Marianne Kaipila panivat töpinäksi, ja aluksi katsottiin puku. Tarkoituksena oli etsiä vaatteita, joita Olavi voisi oikeasti kuvitella käyttävänsä eli hänen ei tarvinnut olla kuvissa pelkkä vaatehenkari.

Naisten valinta liki kaksimetriselle ja harteikkaalle Olaville osui vaaleamman siniseen kotimaiseen pukuun, johon sovitettiin hieman tummemman sävyinen, trendikäs kukkapaita. Tummansininen solmio ja kuosillinen taskuliina sekä ruskea vyö asustivat vaaleahkon puvun jämäkäksi ja myös syksyyn ja talveen sopivaksi juhla-asuksi.

Pia tiedusteli, osaako malli sitoa kravatin, ja vastaus oli kyllä. Hän jatkoi, että kaikki miehet eivät suinkaan osaa, vaan joku on joskus jopa tuonut hänelle liikkeeseen kassillisen solmioita ja pyytänyt vaatekauppiasta solmimaan ne valmiiksi.

Tummaa sinistä ja sähäkkää terraa

Toinen vaateparsi löytyi nopeasti, kun Pia tarttui tummansiniseen, rentoon pikkutakkiin ja yhdisti siihen terrakotan sävyiset housut ja paidan, jossa toistuvat hillitysti housujen ja takin värit. 

Vaatteista syntyi välitön kokonaisuus, jonka voi pitää hillittynä valitsemalla siihen ruskeat, nauhattomat kengät. 

Olaville asuun valittiin Forssan retken jälkeen Urjalan Kenkä Mekasta kuitenkin sähäkät tennarit, joilla asu saa ihan uusia kierroksia. Näissä vaatteista voi mennä mainiosti vaikka syntymäpäiville, klubikeikalle tai teatteriin.

Kolmas asu on varsinainen rento vapaa-ajan asu, jossa kukallisen paidan seurana on kauniin vihreä neule, joka korostaa Olavin vihreitä silmiä. Tosin myös sininen terävöittää papin katsetta.

Vapaa-ajan asuun valittiin hyvin istuvat samettihousut, ja asun muusta värimaailmasta selkeästi poikkeava keltainen takki.

Kengiksi valittiin kenkäkauppias Mari Heinosenopastuksella ruskeat, nauhattomat kengät. Talven tullen samettihousujen seuraksi käyvät varrelliset, jämäkät ruskeat nahkakengät.

Myös puvun kanssa valinta osui ruskeisiin kenkiin. Ne ovat nauhalliset ja kapealinjaiset.

Viimeinen silaus: rannekello

Kun matkapuhelimet valtasivat maailman, alettiin puhua, että kukaan ei enää käytä rannekelloja, kun ajan voi vilkaista puhelimesta. Toisin kävi.

Aikarautoja on aina vain, ja niistä on tullut ehkä aiempaa enemmän asusteita, joilla asuun saadaan viimeinen silaus ja myös tarvittaessa persoonallisuutta ja särmää.

Kauko NyströmKello Nyströmiltä valitsi Olaville kaksi nuorelle miehelle sopivaa rannekelloa, joista toinen on raskaampi automaattikello ja toinen niin ikään trendikäs, vähän kevyempi, litteähkö malli. 

 

Lisää uutisia:

 


 

 

Tervetuloa palveltavaksi!

 

Käytämme verkkopalvelussamme evästeitä mahdollistaaksemme sinulle parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Hyväksyt tämän jatkamalla palvelumme käyttöä. OK