Keskiviikko 28.10.2020 Simo

Vanhoille ja vaarallisiksi todetuille puille kyytiä hautausmaalla. Lähivuosien aikana istutetaan uusia ja korjataan myös kiviaitoja. Muistolehdon muurikin alkaa käydä ahtaaksi.


Minna Mäkelä
Urjalan hautausmaalla kaadetaan vielä tänä vuonna pois vanhoja puita. Hautausmaan työntekijä Marko Nikkilä kertoo, että kaadettavia puita on kymmenkunta.

Muistolehdon muuria, jossa nimet ovat, pitää jatkaa lähivuosina.

Minna Mäkelä
Urjalan hautausmaalla kaadetaan vielä tänä vuonna pois vanhoja puita. Hautausmaan työntekijä Marko Nikkilä kertoo, että kaadettavia puita on kymmenkunta.

Seuraavan kolmen vuoden aikana on tarkoitus kaataa vielä kymmenisen puuta vuodessa lisää. Kaadettavien listalla olevat puut on katsottu vaarallisiksi, sillä ne eivät välttämättä kestä enää kovia myrskytuulia.

Kaadettujen puiden tilalle istutetaan uusia puita, jotta hautausmaan puistomaisuus säilyy.

Hautausmaalla pidettiin viime viikolla perinteinen katselmus. Nikkilä kertoo, että katselmus järjestetään kirkkoneuvostolle aina kerran kauden aikana. Katselmuksessa käydään läpi muun muassa korjaustarpeita.

Tällä kerralla esille tulivat vanhojen puiden kaatamisen lisäksi muurit.

Nikkilä kertoo, että sankarihaudan muurista on irronnut laattoja, jotka pitää korjata lähivuosina. Samoin hautausmaata ympäröivää muuria on korjattava, sillä kivimuurissa on sortuneita kohtia.

– Muistolehdon muuriin tarvitaan jatko-osa lähivuosina. Muurissa on nyt 130 nimikylttiä.

Nikkilä jatkaa, että Urjalassa polttohautaaminen on yleistynyt, mutta vielä ollaan kaukana isojen kaupunkien luvuista.

Urjalassa poltto- ja arkkuhautausten suhde on puolet ja puolet, kun isoilla paikkakunnilla polttohautauksia alkaa olla jo noin 80 prosenttia.

Lähivuosina hautausmaalla pitää uusia myös vainajien huoneen kylmälaitteet.

Lisää uutisia:

 


 

Tervetuloa palveltavaksi!

 

Käytämme verkkopalvelussamme evästeitä mahdollistaaksemme sinulle parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Hyväksyt tämän jatkamalla palvelumme käyttöä. OK