Torstai 6.8.2020 Keimo, Toimi

Hirvieläimet ovat liikkeellä touko-kesäkuussa

Hirvieläinkolarien riski kasvaa selvästi toukokuusta lähtien. Pahimman vaaran tielläliikkujille aiheuttavat hirviemojen karkottamat ylivuotiset vasat, jotka ovat tottumattomia liikkumaan yksin. Hirvien lisäksi tai sijaan monilla alueilla suurempana riskinä ovat kuitenkin peurat tai kauriit, joiden kannat ovat vuosien mittaan kasvaneet.

Riski törmätä hirvieläimeen on suuri etenkin niillä alueilla, joilla riista-aidat alkavat ja päättyvät. Ajallisesti hirvieläinonnettomuudet sijoittuvat usein lähitunteihin ennen ja jälkeen auringonlaskun, eli pimeää ja hämärää on valtaosassa kolareista

Nopeuden alentaminen ja ajamiseen keskittyminen ovat kuljettajan tärkeimpiä keinoja hirvieläinonnettomuuksien välttämiseksi. Liikenneturvan kyselyn mukaan suurin osa autoilijoista huomioikin hirvivaroitusmerkkialueen ajamisessaan.

1.6.2020 voimaantulevan uuden tieliikennelain myötä tienvarsille ilmestyy hirvivaroitusmerkin lisäksi myös uusi kauriseläimistä varoittava liikennemerkki. Varsinais-Suomessa merkkiä käytettiin jo viime vuoden ajan kokeiluluvalla, mutta uuden lain myötä sen käyttö laajenee myös muualle maahan.

Lisää lyhyitä uutisia:


 

Tervetuloa palveltavaksi!

 

Käytämme verkkopalvelussamme evästeitä mahdollistaaksemme sinulle parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Hyväksyt tämän jatkamalla palvelumme käyttöä. OK