Keskiviikko 12.8.2020 Klaara

Lapin sodan päättymisestä 75 vuotta


Minna Mäkelä
Tänään vietetään kansallista veteraanipäivää. On kulunut päivälleen 75 vuotta Lapin sodan päättymisestä.

Hannu Maijala (vas.) ja Kimmo Virta veivät Urjalan kunnan seppeleen sankarihaudalle maanantaiaamuna.

Minna Mäkelä
Tänään vietetään kansallista veteraanipäivää. On kulunut päivälleen 75 vuotta Lapin sodan päättymisestä.

Koronapandemian takia juhlaa ei voida pitää, mutta maanantaina aamulla kunnanjohtaja Hannu Maijala ja tekninen johtaja Kimmo Virta kävivät laskemassa Urjalan kunnan seppeleen hautausmaan sankariristille.

Kunnanvaltuutettu Erja Aaltonen (kok) on kirjoittanut päivän juhlapuheen:

Arvoisat veteraanit, lotat ja omaiset!

Nyt elämme vaikeita aikoja, koronapandemian vuoksi ei tänä vuonna voida järjestää yhteistä tilaisuutta. On suuri kunnia tuoda kunnan tervehdys teille. Te taistelitte ja teitte työtä Suomen puolesta ja jokaisen suomalaisen hyväksi. Tunnen syvää kiitollisuutta siitä. 
Sisu, epäitsekkyys ja rohkeus. Nuo kolme sanaa kuvaavat parhaiten sotiemme veteraanien ja lottien tekoja Suomen historian raskaimpina vuosina. 

Kansallista veteraanipäivää on juhlittu vuodesta 1987 lähtien Suomen sotaveteraanien kunniaksi vuosittain huhtikuun 27. päivänä. Historiallisesti tämä ajautuu Lapin sodan päättymisen päivään 27.4.1945.

Tämä päivä on myös Suomen puolustusvoimien toistaiseksi viimeinen sotapäivä.
Vielä tällä hetkellä keskuudessamme on noin liki 8 000 vuosien 1939–1945 sotien veteraania, joista enemmistö on naisia. Urjalassa on 8 sotaveteraania.

Kaveria ei jätetä, periksi ei anneta, koti on tärkeä, kukaan ei ole toista arvokkaampi, yrittämällä pärjätään. Tämä meidän pitää muistaa myös tänä päivänä, kun elämme raskaita aikoja koronapandemian vuoksi.

Pidetään huolta toisistamme!

Lisää uutisia:

Maanantai, elokuu 10, 2020 - 15:48
Perjantai, elokuu 7, 2020 - 09:16
Keskiviikko, elokuu 5, 2020 - 09:08
Keskiviikko, elokuu 5, 2020 - 09:08


 

Tervetuloa palveltavaksi!

 

Käytämme verkkopalvelussamme evästeitä mahdollistaaksemme sinulle parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Hyväksyt tämän jatkamalla palvelumme käyttöä. OK