Sunnuntai 19.1.2020 Heikki, Henna, Henri, Henrik, Henrikki, Henni, Henriikka

Kolme paikkaryhmää huhkii tiekuoppia umpeen

Loputon syksysää sateineen ja lämpötilan vaihteluineen aiheuttaa isoja ongelmia niin päällystetyillä teillä kuin sorateillä. Kun epätavallinen talvi yhdistetään siihen tosiasiaan, että teiden kunnossapidon määrärahat ovat jo vuosia olleet tarpeeseen nähden niukat, tiesoppa on valmis. Tämä on saatu huomata myös Urjalassa.

Pirkanmaan päällysteistä vastaava projektipäällikkö Tomi Keisala ely-keskuksesta vahvistaa, että Urjalasta on otettu viime aikoina yhteyttä teiden kuoppien takia.

– Tilanteesta on kertonut sekä urakoitsija että esimerkiksi tiistaina tuli soitto suoraan myös tienkäyttäjältä.

Ongelmia on ollut esimerkiksi Uudensalmentien ja Huhdintien sekä Huhdintien ja Salmentien risteysalueilla. Keisala nimeää listaan myös Hanhisuontien ja Kiimankulman.

Hän sanoo, että tiestötarkastuksia tehdään Pirkanmaalla koko ajan. Kolme paikkausryhmää huhkii lukemattomia kuoppia umpeen sen, minkä ehtii.

Talvella käytössä oleva pikapaikkausmassa on kuitenkin ongelmallinen. Se ei kestä kauan, kun pikapaikkaus joudutaan tekemään veden, loskan tai lumen päälle. Suomessa on teitä, joissa on jouduttu paikkaamaan samaa kuoppaa jopa kaksi kertaa viikossa, koska pikapaikkaus ei kestä näitä säitä kovin kauan.

Keisalan mukaan reikämäärät ovat nyt todella isoja. Tietkin vanhenevat ja reikiintyvät herkemmin. Nyt siis maksetaan pitkälti matalien kunnostusmäärärahojen lunnaita.

Lisää aiheesta digilehdessä keskiviikkona klo 19 lähtien ja huomenna paperilehdessä!

 

Lisää lyhyitä uutisia:

 

Viikon kysymys

Tykkäätkö tammikuun leudosta säästä?
Kyllä, säästää lämmityskuluissa ja ulkona on helpompaa liikkua
50%
En tykkää, vetää mielen alakuloiseksi tämä harmaus
50%
Sää on minulle aika yhdentekevä asia
0%
Tammikuun säät ovat vaihdelleet aina, ei haittaa minua
0%
Ääniä yhteensä: 4

 

Tervetuloa palveltavaksi!

Käytämme verkkopalvelussamme evästeitä mahdollistaaksemme sinulle parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Hyväksyt tämän jatkamalla palvelumme käyttöä. OK