Keskiviikko 11.12.2019 Daniel, Taneli, Tatu

Liukkaus vie 4600 suomalaista vuodeosastolle

 

Pysy pystyssä -kampanja herättelee suomalaisia huomioimaan liukastuvat kelit. Kiireen välttäminen on isossa roolissa pystyssä pysymisessä.

– Joulukiireissäkin kannattaa mieluummin katsoa katua kuin katua. Tavallinen tilanne voi olla esimerkiksi se, että yrittää kipittää viime hetkillä bussiin, jolloin unohtaa varoa mahdollista liukkautta – vaikka sen olisikin vielä hetkeä aiemmin tiedostanut, sanoo Liikenneturvan suunnittelija Laura Loikkanen.

Työikäisille sattuu runsaasti liukastumistapaturmia, myös autoilijoille. Riskipaikkoja ovat silloin esimerkiksi oma piha tai työpaikan parkkipaikka.

Liukastumistapaturmat aiheuttavat paljon kustannuksia yhteiskunnalle. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan pelkästään talviliukastumisten aiheuttamien tapaturmien vuodeosastohoito maksaa keskimäärin noin 18 miljoonaa euroa vuodessa.

Noin 4 600 suomalaista on vuosittain vuodeosastohoidossa talviliukastumisen aiheuttaman tapaturman takia. THL:n arvion mukaan lisäksi noin 11 000 suomalaista on vuosittain avohoidossa talviliukastumisen takia.

Lisää lyhyitä uutisia:

 

Viikon kysymys

Sykähdyttävätkö pikkujoulut?
Joka viikonloppu on jotkut luvassa!
25%
Moneen vuoteen en ole käynyt.
25%
Joululounaat ovat enemmän mieleeni.
0%
Mukava on yksissä tai kaksissa poiketa!
50%
Ääniä yhteensä: 4

 

Tervetuloa palveltavaksi!

 

Käytämme verkkopalvelussamme evästeitä mahdollistaaksemme sinulle parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Hyväksyt tämän jatkamalla palvelumme käyttöä. OK