Perjantai 10.4.2020 Tero

Yrittäjä: kaipaako kruunusi jalokiviä?

Viikonloppuna Urjalassa juhlittiin jälleen yrittäjyyttä. Yrittäjä on todella juhlansa ansainnut, sillä siinä hommassa ei tulosta synny, jos sitä ei itse tee. 

Yrittäjäjuhlassa oli aistittavissa ansaittua ylpeyttä kovasta työteosta ja teräksisestä ammattitaidosta. Iloa siitä, mitä työllä saadaan aikaan. 

Vuoden yrittäjät Hanna ja Jaakko Honkaniemi toivat puheenvuorossaan esiin sen, miten upealta tuntuu, kun näkee hymyn asiakkaan kasvoilla. Työn konkreetisen lopputuloksen. Se tuo arkiselle aherrukselle merkityksen oman palkkapussin lisäksi.

Yrittäjyyteen liittyy tiiviisti myös riskien ottaminen.

Tässä lehdessä tuomme esiin joitakin yrittäjyyden riskejä ja niiden hallintaa. Iso riski on esimerkiksi se, ettei myyntiä ja asiakkaita ole riittävästi, vaikka itse tuote olisi loistava. 

Yleisin riski taitaa kuitenkin olla se, että menestyvien yrittäjien päivät ovat tunnetusti pitkiä, eikä sairastamiseenkaan oikein tunnu olevan varaa. Hyvällä talouden suunnittelulla ja riskienhallinnalla saa itselleen ainakin levollisemmat yöunet pitkän työpäivän päälle.

Omasta terveydestä ja sosiaalisista suhteista on pidettävä huolta. Ehkä suhteellisen terveenä asiaan ei muista kiinnittää huomiota. Jos tapana kuitenkin on tehdä töitä niin, että vuorokauden aikana ei niiden lisäksi ehdi kuin hätäisesti oikaista yöunille, on syytä pysähtyä hetkeksi miettimään arvojaan. 

Mitä iloa mahtaa työn sankarin kruunusta olla, jos uupumus vie toimintakyvyn muutamaksi vuodeksi tai parisuhde päättyy siihen, ettei se enää ollutkaan kahden ihmisen välinen suhde vaan kaksi erillistä ihmistä? Ehkä työn sankari pohdinnan jälkeen päätyy hommaamaan kruunuunsa vielä pari jalokiveä lisää, mutta pääasia on, että hän tekee sen tietoisena.

31.10.2019 Heli Lehtelä

Aiempia pääkirjoituksia:

Viikon kysymys

Mitä toivot vuodelta 2020?
Että perheeni ja läheiseni pysyisivät terveenä
83%
Että saisin elää ihan tavallista arkea vaan
0%
Että pitkäaikainen salainen haaveeni toteutuisi
0%
Että uskaltaisin muuttaa elämääni
0%
Että voittaisin lotossa
0%
Että näkisin läheiseni onnellisina
17%
Ääniä yhteensä: 6

 

Tervetuloa palveltavaksi!

Käytämme verkkopalvelussamme evästeitä mahdollistaaksemme sinulle parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Hyväksyt tämän jatkamalla palvelumme käyttöä. OK