Lauantai 16.11.2019 Aarne, Aarni, Aarno

Vielä aikaa osallistua Maisemateko-kisaan

Kurtturuusu nousi kesällä otsikoihin, koska se lisättiin kansalliseen haitallisten vieraslajien listaan. Lajia koskee kasvattamis- ja myyntikielto eli myös kiinteistönomistajien on hankkiuduttava siitä eroon. Muutokseen on aikaa vajaat kolme vuotta.

Vieraslajit, kuten kurtturuusu, lupiini, jättiputki tai jättipalsami, syrjäyttävät alkuperäisiä lajeja ja vähentävät luonnon monimuotoisuutta.

Kasvukauden torjuntatoimet alkavat olla takana, toki vielä voisi torjua jättipalsamia. Yksi jättipalsamiyksilö voi tuottaa yli 4 000 siementä.

Maa- ja kotitalousnaisilla on meneillään Vuoden maisemateko -kilpailu. Tämän vuoden teema on Suuret suomalaiset vieraslajitalkoot. Vielä on aikaa ilmoittautua mukaan, ilmoittautumisaika päättyy ensi maanantaina 30. syyskuuta.

Maisematekokilpailuun osallistutaan täyttämällä nettilomake. Maakunnan paras torjuja palkitaan yllätyspalkinnolla, ja voittaja osallistuu valtakunnalliseen kilpailuun.

Lisää lyhyitä uutisia:

 

Viikon kysymys

Sykähdyttävätkö pikkujoulut?
Joka viikonloppu on jotkut luvassa!
33%
Moneen vuoteen en ole käynyt.
33%
Joululounaat ovat enemmän mieleeni.
0%
Mukava on yksissä tai kaksissa poiketa!
33%
Ääniä yhteensä: 3

 

Tervetuloa palveltavaksi!

 

Käytämme verkkopalvelussamme evästeitä mahdollistaaksemme sinulle parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Hyväksyt tämän jatkamalla palvelumme käyttöä. OK