Lauantai 18.1.2020 Laura

Nuutajärvelle nousi lintutorni


Mikko Niininen
Nuutajärvellä on pidetty talkoita elokuun puolivälistä lähtien aina viikonloppuisin. Talkoiden tavoitteena on rakentaa lintutorni Nuutajärven länsipäähän lähelle kartanoa.


Mikko Niininen
Nuutajärvellä on pidetty talkoita elokuun puolivälistä lähtien aina viikonloppuisin. Talkoiden tavoitteena on rakentaa lintutorni Nuutajärven länsipäähän lähelle kartanoa.

Ensimmäisiin talkoisiin osallistui peräti 24 henkeä.

– Isoin työ oli kantaa tarvittavat rakennustarvikkeet rantaan. Ensimmäisissä talkoissa tehtiin muun muassa tornin perustukset ja pystytettiin pilarit, kertoo lintutornin puuhamies ja suunnittelija Anders Koponen.

Torni on pystytetty aivan rantaruovikon reunaan, joten maahan kaivamisen sijaan perustuksina toimii ponttoonilautan tapainen kannatteleva rakenne. Maaperä torni alla on mutaa – ja sitä riittää noin kahdeksan metrin verran.

Ensimmäisen talkooviikonlopun jälkeen rannassa on pidetty pienemmän kokoluokan rakennustalkoita, joissa on laitettu torniin lattia, kaiteet ja portaat sekä nikkaroitu valmiiksi pitkospuut perille vievän polkuosuuden loppumatkalle. Lintutorni tulee olemaan vapaasti kaikkien käytettävissä.

Lintutornin ohella Nuutajärven kartanon maille on rakennettu loppukesästä myös kosteikko, jonka tarkoitus on hillitä järveen päätyvää ravinnekuormaa.

Lue lisää Urjalan Sanomista 5.9.2019 tai digilehdestä jo keskiviikkona klo 19.

Kuva: Viime viikon torstaina lintutorniin piti vielä kiivetä tikkaita myöten, mutta portaat olivat viikonlopun talkoiden työlistalla. Erkki Koposen mukaan lintuharrastajat ovat jo kyselleet Nuutajärven tornia kevääksi.

Lisää uutisia:

 

Viikon kysymys

Tykkäätkö tammikuun leudosta säästä?
Kyllä, säästää lämmityskuluissa ja ulkona on helpompaa liikkua
50%
En tykkää, vetää mielen alakuloiseksi tämä harmaus
50%
Sää on minulle aika yhdentekevä asia
0%
Tammikuun säät ovat vaihdelleet aina, ei haittaa minua
0%
Ääniä yhteensä: 4

 

Tervetuloa palveltavaksi!

Käytämme verkkopalvelussamme evästeitä mahdollistaaksemme sinulle parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Hyväksyt tämän jatkamalla palvelumme käyttöä. OK