Lauantai 21.9.2019 Mervi

Nuutajärvelle nousi lintutorni


Mikko Niininen
Nuutajärvellä on pidetty talkoita elokuun puolivälistä lähtien aina viikonloppuisin. Talkoiden tavoitteena on rakentaa lintutorni Nuutajärven länsipäähän lähelle kartanoa.


Mikko Niininen
Nuutajärvellä on pidetty talkoita elokuun puolivälistä lähtien aina viikonloppuisin. Talkoiden tavoitteena on rakentaa lintutorni Nuutajärven länsipäähän lähelle kartanoa.

Ensimmäisiin talkoisiin osallistui peräti 24 henkeä.

– Isoin työ oli kantaa tarvittavat rakennustarvikkeet rantaan. Ensimmäisissä talkoissa tehtiin muun muassa tornin perustukset ja pystytettiin pilarit, kertoo lintutornin puuhamies ja suunnittelija Anders Koponen.

Torni on pystytetty aivan rantaruovikon reunaan, joten maahan kaivamisen sijaan perustuksina toimii ponttoonilautan tapainen kannatteleva rakenne. Maaperä torni alla on mutaa – ja sitä riittää noin kahdeksan metrin verran.

Ensimmäisen talkooviikonlopun jälkeen rannassa on pidetty pienemmän kokoluokan rakennustalkoita, joissa on laitettu torniin lattia, kaiteet ja portaat sekä nikkaroitu valmiiksi pitkospuut perille vievän polkuosuuden loppumatkalle. Lintutorni tulee olemaan vapaasti kaikkien käytettävissä.

Lintutornin ohella Nuutajärven kartanon maille on rakennettu loppukesästä myös kosteikko, jonka tarkoitus on hillitä järveen päätyvää ravinnekuormaa.

Lue lisää Urjalan Sanomista 5.9.2019 tai digilehdestä jo keskiviikkona klo 19.

Kuva: Viime viikon torstaina lintutorniin piti vielä kiivetä tikkaita myöten, mutta portaat olivat viikonlopun talkoiden työlistalla. Erkki Koposen mukaan lintuharrastajat ovat jo kyselleet Nuutajärven tornia kevääksi.

Lisää uutisia:

Keskiviikko, syyskuu 18, 2019 - 09:54
Tiistai, syyskuu 17, 2019 - 15:08
Keskiviikko, syyskuu 11, 2019 - 15:17
Keskiviikko, syyskuu 11, 2019 - 13:46
Torstai, syyskuu 5, 2019 - 11:15

 

Viikon kysymys

Aiotko aloittaa uusia harrastuksia?
Ilman muuta
60%
Vanhat riittää
30%
En harrasta
10%
Ääniä yhteensä: 10

 

Tervetuloa palveltavaksi!

Toimittajahaku

Osuuspankki logo

Käytämme verkkopalvelussamme evästeitä mahdollistaaksemme sinulle parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Hyväksyt tämän jatkamalla palvelumme käyttöä. OK