Perjantai 23.8.2019 Signe, Varma

Lähtökohtana hyvä koti


Mikko Niininen
Nuutajärvelle avataan loppuvuodesta seitsemänpaikkainen lastensuojelun perusyksikkö.


Mikko Niininen
Nuutajärvelle avataan loppuvuodesta seitsemänpaikkainen lastensuojelun perusyksikkö.

Lastenkoti aloittaa toimintansa Nuutajärventien varressa sijaitsevassa kiinteistössä, jossa on aiempina vuosikymmeninä toiminut muun muassa ravintola Vanha Talli. Viime vuodet kiinteistö on ollut asuinkäytössä.

Kiinteistön on ostanut ja lastenkodin toimintaa pyörittää Iittalan Kotikulma Oy, jonka sisarukset Harri Jalli ja Petra Molin perustivat viime vuonna. Yrityksellä on vastaavanlainen lastensuojelun yksikkö Iittalassa. Perheyritykseen kuuluu myös vuodesta 2005 lähtien toiminut Viialan Kotikolo, joka on niin ikään seitsenpaikkainen lastensuojelun perusyksikkö.

Avattavassa lastenkodissa työskentely nuorten kanssa on taidelähtöistä. Viialan ja Iittalan yksiköiden lapset toteuttivat muun muassa hiljattain musiikkivideon yhteistyössä Pirkanmaan elokuvakeskuksen kanssa.

Ennen toiminnan aloittamista Vanhan Tallin entiset tilat remontoidaan lastenkotikäyttöön soveltuviksi. Kodinomaisuus on avainsana, kun kaksikko kertoo toimintaperiaatteistaan. Samalla ajatuksella aiotaan toteuttaa myös Vanhan Tallin remontti.

– Tietysti esimerkiksi palo-ovet pitää olla ja toimiston ovet on pidettävä lukittuna, mutta muuten tavoitteena on niin vähän laitosmaisuutta kuin mahdollista, Jalli sanoo.

– Lähtökohtana on tarjota koti – ja tehdä siitä hyvä, Molin summaa.

Lue lisää Urjalan sanomista 1.8.2019 tai digilehdestä jo keskiviikkona kello 19.

Kuva: Harri Jalli ja Petra Molin aikovat tehdä Nuutajärvelle ”Suomen kauneimman lastenkodin”. – Uskallan väittää, että vastaavanlaisia puitteita ei tule ihan äkkiä vastaan, Jalli toteaa.

Lisää uutisia:

Keskiviikko, elokuu 21, 2019 - 14:09
Tiistai, elokuu 20, 2019 - 14:01
Tiistai, elokuu 13, 2019 - 15:07
Perjantai, elokuu 9, 2019 - 08:57
Keskiviikko, elokuu 7, 2019 - 11:17

 

Viikon kysymys

Aiotko aloittaa uusia harrastuksia?
Ilman muuta
43%
Vanhat riittää
43%
En harrasta
14%
Ääniä yhteensä: 7

 

Tervetuloa palveltavaksi!

Toimittajahaku

Osuuspankki logo

Urjalan paksuin puu kisa

 

Käytämme verkkopalvelussamme evästeitä mahdollistaaksemme sinulle parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Hyväksyt tämän jatkamalla palvelumme käyttöä. OK