Torstai 6.8.2020 Keimo, Toimi

Voi Mörkö, minkä teit!

Suomalaiset ovat lähes koko alkuvuoden seuranneet kuka enemmän, kuka vähemmän tiiviisti eduskuntavaaleja ja sen jälkeen hallitusneuvotteluita. Neuvotteluiden ollessa vieläkin kesken, kutsu uurnille kävi jo toistamiseen.

Suomalaiset ovat lähes koko alkuvuoden seuranneet kuka enemmän, kuka vähemmän tiiviisti eduskuntavaaleja ja sen jälkeen hallitusneuvotteluita. Neuvotteluiden ollessa vieläkin kesken, kutsu uurnille kävi jo toistamiseen.

Sunnuntaina, poikkeuksellisen tärkeiksi EU-vaaleiksi kutsuttujen vaalien varsinaisena äänestyspäivänä, ei uurnilla ollut ruuhkaa.

Maailman toisiksi suurimmissa vaaleissa antoi äänensä 42,7 prosenttia suomalaisista. Vain vähän yli kolmannes urjalalaisista kävi äänestämässä. Nyt, vaalien jälkeen, pyörähtää käyntiin omien hallitusneuvottelujemme lisäksi myös EU:n nimitysruletti. Kohta nähdään, keiden käsissä poliittinen valta tulevina vuosina osaltamme lepää.

Tosiasia on, että normaalin kevätväsymyksen sijasta Suomen on kuitenkin tänä vuonna vallannut vaaliväsymys. Nekin, jotka yleensä katsovat tarkkaan vaalilähetykset, joutuivat sunnuntaina testiin. Katsoako jääkiekon MM-kisojen finaaliottelua Suomi-Kanada, vaiko EU-vaalien tuloslähetystä. Aika moni kansalainen taisi kurkata vaalituloksia vain lätkämatsin erätauoilla tai pumpun hakatessa jännityksestä niin kovasti, että oli käännettävä kanavaa. Sen verran jännittävä ottelu sunnuntai-iltana nähtiin, että ihan perustervekin yksilö tuntui välillä olevan nitrojen tarpeessa.

”Ei tämä ole kaunista katsottavaa, mutta ei nyt ollakaan missikisoissa”, pauhasi Antero Mertaranta ottelun viimeisillä minuuteilla ennen kuin Suomi julistettiin jääkiekon uudeksi maailmanmestariksi lukemin 3-1.

Ihanaa Leijonat, ihanaa. Kyllä nyt kelpaa olla suomalainen ja pirkanmaalainen. Lempääläläinen Marko ”Mörkö” Anttila on ansaitusti uusi kansallissankari. Erityisen hienoksi MM-kullan kiillottaa se, ettei siihen etukäteen uskonut juuri kukaan. Monet MM-joukkueeseen nimetyt eivät olleet saaneet paljoa jääaikaa SM-liigassakaan. Joukkuekemia on mielenkiintoinen juttu. Kun yksilöt pelaavat hyvin yhteen ja sanatonkin viestintä toimii, löytyy yhteinen flow-tila. Loppu onkin sitten historiaa.

Nautitaan nyt kaikki Leijonien meille tuomasta kolmannesta MM-kullasta, kultahuumasta ja glooriasta! Ja muistetaan uskoa itseemme me muutkin silloin, kun kaikki muut sitä epäilevät.

29.5.2019 Heli Lehtelä
heli.lehtela@urjalansanomat.fi

Aiempia pääkirjoituksia:


 

Tervetuloa palveltavaksi!

 

Käytämme verkkopalvelussamme evästeitä mahdollistaaksemme sinulle parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Hyväksyt tämän jatkamalla palvelumme käyttöä. OK