Maanantai 26.8.2019 Ilma, Ilmatar, Ilmi

Pipoa myöten pumpulissa

Viikon verran on tuprutellut lunta tasaiseen tahtiin joka päivä. Etenkin lapset iloitsevat koko maassa jo lähes puolimetrisiksi nousseista hangista. Sopivasti, kun valitsee lumidyynin, johon hyppää, niin peittyy puhtaanvalkeaan pumpuliin pipoa myöten.

Viikon verran on tuprutellut lunta tasaiseen tahtiin joka päivä. Etenkin lapset iloitsevat koko maassa jo lähes puolimetrisiksi nousseista hangista. Sopivasti, kun valitsee lumidyynin, johon hyppää, niin peittyy puhtaanvalkeaan pumpuliin pipoa myöten.

Pihojen lisäksi katoille on ilmestynyt hikoilevaa kansaa lumikolineen. Lumikuormia on pitänyt saada kevyemmiksi ja etenkin painavan lumen putoaminen ohikulkijoiden niskaan on pitänyt estää. Räystäitä kannattaa kulkiessaan vilkuilla, lumen lisäksi niiltä roikkuu metrisiä jääpuikkoja siellä täällä.

Kun tiistaina lämpötila käväisi nollilla, alkoi sähkökatkoksiakin aiheuttanut tykkylumi putoilla langoilta ja puista. Surullisia uutisia kattojen romahtamisista alkoi myös kantautua sieltä täältä. Useammassa paikassa on eläimiä jäänyt jumiin romahtaneiden kattojen alle; onneksi ei ainakaan vielä ole kuulunut, että ihmisiäkin.

Muitakin vaaranpaikkoja on. Auraajat ovat tehneet taajaan muhkeita lumikasoja. Kun sellaisen takaa kurvaa tielle, niin pitää muistaa katsoa kunnolla, ettei kinoksen takaa tule yllättävää vastaantulijaa.

Ei lumisade loppumassa ole vieläkään. Viikon loppuun mennessä saadaan ehkä jopa parikymmentä senttiä lisää nykyiseen tilanteeseen. Useammallakin käväisee mielessä, että koska mahtaa tulla kesä. Koska saa vaihtaa toppahousut simmareihin?

Jos ei malta odottaa muutamaa kuukautta, voi ottaa varaslähdön kesään kuten Tiina, jonka Karibian-matkan kuulumisia voi lukea tästä lehdestä. Kesä on vahvasti mielessä myös nuorilla, jotka ovat startanneet kesätöiden hakuun. Perinteisesti kesätyösopimukset solmitaan jo alkuvuoden kuukausina.

Niin ikään Summertime johdatti Hanhisuolle kokoontuneiden klassisen musiikin ystävien ajatukset suveen, josta Kiimankulman mummokin tunnelmoi, mutta kotiseutuneuvos nauttii sivakoinnista!

Heli Lehtelä
heli.lehtela@urjalansanomat.fi

Aiempia pääkirjoituksia:

 

Viikon kysymys

Aiotko aloittaa uusia harrastuksia?
Ilman muuta
60%
Vanhat riittää
30%
En harrasta
10%
Ääniä yhteensä: 10

 

Tervetuloa palveltavaksi!

Toimittajahaku

Osuuspankki logo

Urjalan paksuin puu kisa

 

Käytämme verkkopalvelussamme evästeitä mahdollistaaksemme sinulle parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Hyväksyt tämän jatkamalla palvelumme käyttöä. OK