Tiistai 23.4.2019 Jori, Jyri, Jyrki, Yrjänä, Yrjö, Jiri

Ministeri Leppä: "S-ryhmällä on nyt näytön paikka"

Heli Lehtelä

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä näkee maatalouden huonon kannattavuuden suurimpana riskinä Suomen ruoka-alalle.
 

Heli Lehtelä

– Halpuutus ei ole ollut viljelijän etu. Kyllä se on ollut heikennys toimeentuloon ja kannattavuuteen, kommentoi maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä tiukasti Urjalan Sanomille viime perjantaina.

Kommentti liittyi SOK:n pääjohtajan Taavi Heikkilän Maaseudun Tulevaisuudessa 23.1. lausumaan arvioon siitä, että tuottajalle olisi ollut hyötyä S-ryhmän tekemästä halpuutuksesta myyntimäärien nousun myötä. Uutisessa kerrottiin myös, että S-ketju aikoo perustaa miljoonaluokan ruokarahaston vauhdittamaan suomalaisten ruokainnovaatioiden syntymistä.

– S-ryhmällä on nyt näytön paikka toimia toisin, ministeri totesi ja jatkoi, ettei oikein ymmärrä, miten S-ryhmän suunnittelema innovaatioharppaamo toimii ja mitä sillä haetaan.

– Kyllä elintarvikeyritykset innovaatioita tuottavat. Olennaista on, miten tuottajahintoja saadaan nyt nostettua. Lisänä tämä ei ole huono asia, mutta kaiken A & O on, miten tuottajahinta kehittyy, tiivisti ministeri Leppä.

Lue lisää maa- ja metsätalousministeri Lepän ajatuksia muun muassa tuotantoketjun reiluudesta ja ravintolaruuan alkuperämerkintöjen valvomisesta 31.1.19 Urjalan Sanomista tai digilehdestä jo keskiviikkona 30.1.19 klo 19.

Sanomalehtiviikon kunniaksi digilehti on maksutta kaikkien luettavissa Urjalan Sanomien verkkosivuston kautta.

 

Lisää uutisia:

Keskiviikko, huhtikuu 17, 2019 - 12:51
Maanantai, huhtikuu 15, 2019 - 10:01
Keskiviikko, huhtikuu 10, 2019 - 13:35

Viikon kysymys

Vaalitulos?
Ihan paras!
33%
Tästä en toivu
11%
Muutan Ruotsiin
11%
Missä on Paavo?
44%
Ääniä yhteensä: 18

 


Tervetuloa palveltavaksi,
napsauta mainosbanneria!

 

Käytämme verkkopalvelussamme evästeitä mahdollistaaksemme sinulle parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Hyväksyt tämän jatkamalla palvelumme käyttöä. OK