Torstai 23.5.2019 Lyydia, Lyyli

Kaikki konstit käyttöön

Tällä viikolla paikallislehti sukeltaa kaamoksen kunniaksi kauneuden, terveyden ja hyvinvoinnin maailmaan. Asiaa lähestytään monesta suunnasta.

Tällä viikolla paikallislehti sukeltaa kaamoksen kunniaksi kauneuden, terveyden ja hyvinvoinnin maailmaan. Asiaa lähestytään monesta suunnasta.

Jotkut ammentavat hyvinvointia painottaen ruokavalion tärkeyttä. On sanottu, että jos ruuasta saatava energia on polttoainetta, vitamiinit ovat puolestaan ikään kuin voiteluainetta. Hyvä ja terveellinen ravinto auttaa jaksamaan arjessa. Se ei kuitenkaan yksin ole hyvän elämän tae.

Toiset saavat energiansa liikunnasta. Liikunnan stressiä ja masennusta lieventävä vaikutus on ollut tiedossa jo pitkään, puhumattakaan muista terveysvaikutuksista. Marraskuun masennusta voi Urjalassa torjua nyt aivan uudenkin lajin parissa.

Myös se, että saa tuntea olonsa kauniiksi ja tulla välillä hemmotelluksi, on tärkeää. Kun olo on kaunis ja rakastettu, suoristuu ryhti kuin itsestään, ja koko olemus on rento ja rohkea. Houkuttelimme muuttumisleikkiin urheilunaisen, Satu Rajalan. Satu sairastaa diabetestä ja tarkkailee jatkuvasti syömistään ja verensokeriaan. Sokerikäyrät eivät aina ole tottelevaisia. Niihin vaikuttaa muun muassa stressi, väsymys ja jännitys. Ihminen on merkillinen psykofyysinen kokonaisuus.

Tärkeitä hyvinvoinnin tuojia ihan kaikille ovat ystävät, joiden kanssa voi jakaa niin ilot kuin surutkin. Ystävät kannattelevat, silloin kun elämässä tarvitaan tukea.

Hyvinvointi on aina sidoksissa myös pahoinvointiin. Urjalan kirjastossa tapahtui tällä viikolla välikohtaus, joka pelästytti. Työntekijöiden ja kuntalaisten turvallisuudentunne koki kolhun. Jotta hyvinvointi saavutettaisiin, on joskus uskallettava kohdata pahoinvointia. Mietittävä esimerkiksi, millä keinoin arki saadaan turvalliseksi tai nuorisotyöttömyys taittumaan.

Konstit ovat monet. Tärkeintä lienee välillä pysähtyä vauhdikkaassa arjessa ja pohtia kokonaisvaltaisesti, mitä itselle ja muille kuuluu. Ja mitä pitäisi tehdä, että kuuluisi entistä parempaa.

Heli Lehtelä
heli.lehtela@urjalansanomat.fi

Aiempia pääkirjoituksia:

Viikon kysymys

Kärsitkö siitepölyallergiasta?

 


Tervetuloa palveltavaksi,
napsauta mainosbanneria!

 

Käytämme verkkopalvelussamme evästeitä mahdollistaaksemme sinulle parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Hyväksyt tämän jatkamalla palvelumme käyttöä. OK