Torstai 19.9.2019 Reija

Eläinlääkäriliitto palkitsee edistyksellisyydestä


Sini Ovaskainen
Sianlihatuottajat Juha ja Henna Paija vastaanottavat tänään Helsingissä Suomen Eläinlääkäriliiton myöntämän eläinten hyvinvointipalkinnon. Palkinto jaetaan valtakunnallisilla Eläinlääkäripäivillä.

Juha ja Henna Paijan tilalla kasvavat possut jaloittelivat mielellään ulkotarhoissaan vielä marraskuun lopulla. – Sikalassa viihtyy itsekin paremmin, kun näkee eläinten voivan hyvin, sanoi Henna Paija.

Sini Ovaskainen
Sianlihatuottajat Juha ja Henna Paija vastaanottavat tänään Helsingissä Suomen Eläinlääkäriliiton myöntämän eläinten hyvinvointipalkinnon. Palkinto jaetaan valtakunnallisilla Eläinlääkäripäivillä.

– Palkinto on aika kova juttu sekä meille että koko sikataloudelle, luonnehtii Juha Paija.

Paijan tilalle valmistui keväällä uusi sikala. Rohkeus investoida uuteen sikalaan eläinten hyvinvointi edellä kiinnitti Eläinlääkäriliitonkin huomion.

– Tilan pihattosikala on todella edistyksellinen Suomessa, ja se toteutettiin tässä maailman ajassa, jolloin sikatalouden kannattavuus on huono ja investointeja alalla ei juurikaan tehdä, huomauttaa liiton puheenjohtaja Päivi Lahti.

Paijan tilalla pyritään ehkäisemään sikojen väliset tappelut ja eläimille aiheutuva stressi luomalla porsaille mahdollisimman hyvät elinolosuhteet.

– Tämä on juuri sitä, mitä suomalainen kuluttaja ainakin kyselytutkimuksissa kertoo haluavansa. Me Eläinlääkäriliitossa olemme vakuuttuneita siitä, että yhä enemmän ja enemmän se alkaa näkyä myös ostokäyttäytymisessä, sanoo Lahti.

Lue lisää 29.11. Urjalan Sanomista tai jo tänään kello 19 digilehdestä!

Lisää uutisia:

Keskiviikko, syyskuu 18, 2019 - 09:54
Tiistai, syyskuu 17, 2019 - 15:08
Keskiviikko, syyskuu 11, 2019 - 15:17
Keskiviikko, syyskuu 11, 2019 - 13:46
Torstai, syyskuu 5, 2019 - 11:15

 

Viikon kysymys

Aiotko aloittaa uusia harrastuksia?
Ilman muuta
60%
Vanhat riittää
30%
En harrasta
10%
Ääniä yhteensä: 10

 

Tervetuloa palveltavaksi!

Toimittajahaku

Osuuspankki logo

Käytämme verkkopalvelussamme evästeitä mahdollistaaksemme sinulle parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Hyväksyt tämän jatkamalla palvelumme käyttöä. OK