Perjantai 22.3.2019 Vihtori

Pentinkulman päivillä komea avaus


Heli Lehtelä

– Tästä se alkaa, tuumasi Pentinkulman toiminnanjohtaja depytoiva Niina Repo.

Heli Lehtelä

Pentinkulmanpäivien toiminnanjohtaja, yleensä pulppuilevasti puheleva Niina Repo katseli sunnuntaina Urjalan kirkkomaalla miltei sanattomana, miten kirkkoon vyöryi kansaa tämän vuoden Pentinkulman päivät aloittaneeseen Samuli Edelmannin ja Matti Paatelman konserttiin.

– Olemme näköjään löytäneet esiintyjän, joka puhuttelee ihmisiä. Tuntuu tosi hienolta, että näin monet ovat tulleet tänne. Ja tuntuu melkein uskomattomalta, että kaikki sujuu niin hyvin, Repo sai sanotuksi.

Edelmann haluttiin esiintymään kirjallisuusfestivaaleille muun muassa siksi, että hän on levyttänyt ja esittänyt isänsä Toni Edelmannin maailmankirjallisuuden klassikkoteksteihin säveltämiä runoja.

– Mikäpä sen paremmin sopisi tällaiseen kirjallisuustapahtumaan, Repo kuittasi.

Kirkkoon kiiruhtajien joukossa on myös Jasmi Nylund, joka on matkustanut avajaiskonserttiin Turusta.

– Olen asunut aiemmin 15 vuotta Urjalassa ja osallistunut useasti Pentinkulman päiville. Tosi hieno juttu, että Samuli Edelmannin konsertti avaa tapahtuman. Pidän hänestä kovasti.

Nylund toteaa, että tämän vuoden Pentinkulman päivien teema on aika raskas, mutta kokonaisuudessaan hieno ja tärkeä. Suomen sisällissodan 100-vuotismuistovuonna Pentinkulman päivillä käsitellään vuoden 1918 tapahtumia sovinnon näkökulmasta teeman Eteenpäin! alla.

Sanoilla kohti sovintoa julistettiin ohjelmalehtisissä, jotka katosivat kirkon eteisestä kuin kuumille kiville. Kuin viikon teemaa julistaen, Samuli Edelmann asteli yleisön eteen täynnä tyyneyttä ja rauhaa. Konsertti alkoi lauletulla rukouksella, jossa pyydettiin voimaa olla satuttamatta ja loukkaamatta muita ihmisiä.

Lue lisää 2.8. Urjalan Sanomista tai digilehdestä jo ke 1.8. klo 19

Lisää uutisia:

Torstai, maaliskuu 21, 2019 - 09:06
Keskiviikko, maaliskuu 20, 2019 - 15:41
Keskiviikko, maaliskuu 20, 2019 - 09:40
Perjantai, maaliskuu 15, 2019 - 10:54
Tiistai, maaliskuu 12, 2019 - 15:02

Viikon kysymys

Onko liputuspäiviä jo liikaa?

 


Tervetuloa palveltavaksi,
napsauta mainosbanneria!

Käytämme verkkopalvelussamme evästeitä mahdollistaaksemme sinulle parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Hyväksyt tämän jatkamalla palvelumme käyttöä. OK