Torstai 20.2.2020 Heli, Helinä, Heljä, Hely

Taas mennään eikä meinata

Kinkun rasvoja ei tarvitse kauan sulatella vuoden 2018 tammikuussa. Heti vuoden vaihduttua pääsemme uutisoimaan, miten koululaisten ja monien muidenkin lomaillessa vielä hetken, arjen syke on ottanut toimiinsa palanneet vauhdikkaasti otteeseensa.

Kinkun rasvoja ei tarvitse kauan sulatella vuoden 2018 tammikuussa. Heti vuoden vaihduttua pääsemme uutisoimaan, miten koululaisten ja monien muidenkin lomaillessa vielä hetken, arjen syke on ottanut toimiinsa palanneet vauhdikkaasti otteeseensa.

Kuluvan vuoden talousarviot väännettiin eri organisaatioissa kuntoon viime vuoden loppumetreillä. Urjalan osalta kerroimme talouden suuntaviivat jo ennen joulua. Tämän vuoden ensimmäiseen lehteen jäi avattavaksi, miten talous- ja toimintasuunnitelmat tulevat viitoittamaan toimintaa Akaan kaupungissa ja Urjalan seurakunnassa.

Kaikki vuoden alussa etenevät prosessit eivät ole helppoja. Urjalan seurakunnan yt-menettely jatkuu ja kuun puolivälissä tiedettäneen, mihin toimiin melko kovat tuotannollis-taloudelliset vähennykset puraisevat ja kuinka kipeästi.

Sanotaan, että muutos on aina mahdollisuus. Jokapäiväiseen arkeen liittyviä muutoksia, jotka varmasti jännittävät asianosaisia, on luvassa myös ikäihmisille. Urjalan vanhainkodilla valmistaudutaan parhaillaan maanantaiseen muuttoon uuteen, yksityiseen hoivakotiin.

Akaaseen uusi vuosi näyttää tuovan tullessaan uuden kaupunginjohtajan. Pestiä havittelevien nimet ovat jo selvillä ja valintaprosessi nytkähtänee nyt reippaasti eteenpäin.

Kylmäkoskella ollaan kohta käynnistämässä vanhan kirjaston purkutöitä uuden koulun tieltä. Uuden koulun kriteerit on listattu. Nyt valmistaudutaan kokonaisurakan tarjouspyyntöjen pyörittelyyn, jotta rakentaminen saataisiin vielä keväällä käyntiin.

Samaan aikaan Kylmäkosken talkoolaiset keräävät varoja uuden koulun kalustamista varten hyvällä draivilla, tarjoten sunnuntaina konkreettista kinkun sulatusta jumppamaratonin merkeissä.

Arjen sykkeeseen tarvitaan energiaa ja voimia. Sitä voi käydä lataamassa vaikkapa ladulta, jota innokkaat hiihdonystävät ovat tälläkin viikolla tehneet pari kilometriä lisää.

Myös yhtenäiskoulun lähiliikuntapaikka on valmistunut ja odottaa viikon päästä kouluun palaavia lapsia. Innokkaimmat voivat käydä testaamassa paikan heti. Lähiliikuntapaikkahan on kaikkien käytettävissä ja mitä mainioin paikka vielä viimeistenkin jenkkakahvojen karkotukseen.

Heli Lehtelä
heli.lehtela@urjalansanomat.fi

Aiempia pääkirjoituksia:

Viikon kysymys

Oletko jo havainnut aikaisia kevään merkkejä?
Pajunkissoja
25%
Linnunlaulua
75%
Sipulikukkien versoja tai puiden silmuja
0%
Sinnikkäitä sieniä
0%
En mitään yllä olevista
0%
Ääniä yhteensä: 4

 

Tervetuloa palveltavaksi!

Käytämme verkkopalvelussamme evästeitä mahdollistaaksemme sinulle parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Hyväksyt tämän jatkamalla palvelumme käyttöä. OK